Składniki:
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1/2 młodego kalafiora
- 1 por
- małe chili
- 100 g twarożku
- pół szklanki mozzarelli
- kilka kropli oliwy
- łyżka kuminu
- sól, pieprz
Pora kroimy i podduszamy na maśle z solą i pieprzem.
Ciasto
rozwijamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (można użyć papieru
w który zawinięte jest ciasto), odcinamy jeden wąski kawałek z
dłuższego boku i kładziemy go w poprzek ciasta dzieląc je w ten sposób
na pół.
Układamy na jednej części kalafiora, na drugiej pora, kropimy oliwą,
układamy na wierzchu mozzarellę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do
180 stopni na ok. 35-40 min.
Twarożek kroimy z drobno pokrojonym chilli i rozkładamy masę na wierzchu tarty.
Kroimy i podajemy!