1. nabyć jabłka - dowolną ilość
2. od każdego jabłka odciąć "kapelusik"
3. wydrążyć każde jabłko
4. wyjęty ze środka miąższ rozdrobnić, wymieszać z cynamonem, sztucznym miodem, tartymi migdałami, rodzynkami i innymi dobrymi rzeczami. Dodałam też łyżeczkę pasty sezamowej i trochę musli z owocami suszonymi. Tego ostatniego składnika nie polecam.
5. Umieścić jabłka na blaszce w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na ok. 30 minut. W zależności od gatunku jabłka może to być krócej albo dłużej. Pilnować - chodzi o ten moment, kiedy kapelusik zacznie się wywijać ku górze i skórka z jabłka odejdzie.
6. Po wyjęciu chwilę przestudzić przez zjedzeniem. Praktycznie jest włożyć je do miseczek, bo i tak się rozpadną.
2. od każdego jabłka odciąć "kapelusik"
3. wydrążyć każde jabłko
4. wyjęty ze środka miąższ rozdrobnić, wymieszać z cynamonem, sztucznym miodem, tartymi migdałami, rodzynkami i innymi dobrymi rzeczami. Dodałam też łyżeczkę pasty sezamowej i trochę musli z owocami suszonymi. Tego ostatniego składnika nie polecam.
5. Umieścić jabłka na blaszce w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na ok. 30 minut. W zależności od gatunku jabłka może to być krócej albo dłużej. Pilnować - chodzi o ten moment, kiedy kapelusik zacznie się wywijać ku górze i skórka z jabłka odejdzie.
6. Po wyjęciu chwilę przestudzić przez zjedzeniem. Praktycznie jest włożyć je do miseczek, bo i tak się rozpadną.