środa

Pieczeń z warzywami



































 Składniki:
1 łyżka oliwy
1 mała cebula
1 mały seler
ząbek czosnku
¼ szkl. bułki tartej
¼ szkl. mleka
800 g mięsa mielonego (z łopatki)
2 jajka
2 łyżki tartego parmezanu
1 łyżeczka sosu Worchestaire
1 łyżka natki pietruszki
¼ łyżki soli
¼ łyżki pieprzu
1 duża marchewka
1 cukinia

Przygotwanie:
1. Na oliwie smażymy posiekaną cebulę, starty seler i czosnek (ok. 5 minut)
2. Dodajemy startą cukinię i marchewkę. Podsmażamy, odstawiamy do przestygnięcia.
3. W miseczce zalewamy mlekiem bułkę tartą, odstawiamy na 5 minut.
4. Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.
5. Keksówkę spryskujemy oliwą, wysypujemy bułką tartą, wypełniamy masą mięsną.
6. Pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 190°


addiopomidory.blogspot.com