Składniki:
1 duża cukinia (ok. ½ kilograma)
pęczek pietruszki
2 szklanki bulionu
3-4 ząbki czosnku
sok z cytryny, sól morska, biały pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w dużą kostkę. Smażymy na oliwie przez kilka minut.
2. W tym czasie siekamy pietruszkę i czosnek, dodajemy je do cukinii. Chwilkę jeszcze gotujemy.
3. Dolewamy bulion do uzyskania konsystencji, jaką lubimy. Pozwalamy, aby całość zagotowała się ale nie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy i podajemy z bagietką.
1 duża cukinia (ok. ½ kilograma)
pęczek pietruszki
2 szklanki bulionu
3-4 ząbki czosnku
sok z cytryny, sól morska, biały pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w dużą kostkę. Smażymy na oliwie przez kilka minut.
2. W tym czasie siekamy pietruszkę i czosnek, dodajemy je do cukinii. Chwilkę jeszcze gotujemy.
3. Dolewamy bulion do uzyskania konsystencji, jaką lubimy. Pozwalamy, aby całość zagotowała się ale nie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy i podajemy z bagietką.