Dla 2 osób
Składniki:
500g młodych ziemniaków
pęczek koperku
pęczek natki pietruszki
kilka gałązek tymianku
4 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
łyżeczka papryczki chili lub Espelette
sól
Przygotowanie:
Zioła zmiksować z czosnkiem i oliwą. Dodać papryczkę. Doprawić do smaku solą.
Ziemniaki umyć, dokładnie osuszyć. Nie obierać. Pokroić na ćwiartki i dokładnie wymieszać z ziołowym sosem.
Piec w nagrzanym do 230°C piekarniku lub na grillu przez około 20 – 30 minut. Ziemniaki powinny się zezłocić i być miękkie. Podawać natychmiast.
** na zdjęciu ziemniaki przed pieczeniem :)
Przepisy z anoushkaencuisine-pl.blogspot.com
Składniki:
500g młodych ziemniaków
pęczek koperku
pęczek natki pietruszki
kilka gałązek tymianku
4 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
łyżeczka papryczki chili lub Espelette
sól
Przygotowanie:
Zioła zmiksować z czosnkiem i oliwą. Dodać papryczkę. Doprawić do smaku solą.
Ziemniaki umyć, dokładnie osuszyć. Nie obierać. Pokroić na ćwiartki i dokładnie wymieszać z ziołowym sosem.
Piec w nagrzanym do 230°C piekarniku lub na grillu przez około 20 – 30 minut. Ziemniaki powinny się zezłocić i być miękkie. Podawać natychmiast.
** na zdjęciu ziemniaki przed pieczeniem :)
Przepisy z anoushkaencuisine-pl.blogspot.com