Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
75 g wędzonego łososia
2 szalotki
2 łyżki soku z cytryny
1 surowe jajko - żółtko i białko osobno
40 g mascarpone
kilka kropli tabasco
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Ugotowane na twardo jajka dzielimy na połówki, wydrążamy. Żółtka zjadamy - nie znajdą wykorzystania w procesie przygotowawczym.
2. Miksujemy łososia z sokiem z cytryny i szalotkami.
3. Dodajemy mascarpone i surowe żółtko, doprawiamy i miksujemy ponownie.
4. Ubijamy białko na sztywno. Łączymy je delikatnie z resztą masy. Faszerujemy. Schładzamy w lodówce do momentu podania
4 jajka ugotowane na twardo
75 g wędzonego łososia
2 szalotki
2 łyżki soku z cytryny
1 surowe jajko - żółtko i białko osobno
40 g mascarpone
kilka kropli tabasco
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Ugotowane na twardo jajka dzielimy na połówki, wydrążamy. Żółtka zjadamy - nie znajdą wykorzystania w procesie przygotowawczym.
2. Miksujemy łososia z sokiem z cytryny i szalotkami.
3. Dodajemy mascarpone i surowe żółtko, doprawiamy i miksujemy ponownie.
4. Ubijamy białko na sztywno. Łączymy je delikatnie z resztą masy. Faszerujemy. Schładzamy w lodówce do momentu podania