Tarta z cukrem:
kulka ciasta drożdżowego
10 łyżek cukru Muscavado lub innego ciemnego cukru
3 łyżki śmietanki
kilka wiórek zimnego masła
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180°C. Bardzo cienko rozwałkować ciasto. Wylepić nim wysmarowaną masłem formę. Pozostawić do wyrośnięcia. Oprószyć ciasto cukrem oraz wiórkami masła, a następnie porobić esy floresy ze śmietany. Piec, aż tarta się zarumieni, a cukier rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika, studzić tartę na kratce. Najlepsza jest jeszcze ciepła :)
kulka ciasta drożdżowego
10 łyżek cukru Muscavado lub innego ciemnego cukru
3 łyżki śmietanki
kilka wiórek zimnego masła
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180°C. Bardzo cienko rozwałkować ciasto. Wylepić nim wysmarowaną masłem formę. Pozostawić do wyrośnięcia. Oprószyć ciasto cukrem oraz wiórkami masła, a następnie porobić esy floresy ze śmietany. Piec, aż tarta się zarumieni, a cukier rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika, studzić tartę na kratce. Najlepsza jest jeszcze ciepła :)