niedziela

Zupa mięsna z warzywami















Składniki:
  • 200 g mięsa wołowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka bulionu w proszku
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • 200 g ziemniaków
  • 100 g pora
  • sól i pieprz
  • 4 łyżki drobno pokrojonej pietruszki
Wykonanie:
1 Mięso umyć, pokroić w centymet­rową kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, włożyć kawałki mięsa i podsmażyć na złoty kolor. Następ­nie zalać 3/4 l gorącej wody i goto­wać pod przykryciem na małym ogniu.
Obraną cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć i pokroić na centy­metrowe krążki. Warzywa dodać do zupy i gotować.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem posypać drobno pokrojo­ną pietruszką.

Znalezione na  przepisy.net