Składniki:
- 200 g mięsa wołowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka bulionu w proszku
- 2 cebule
- 1 marchew
- 200 g ziemniaków
- 100 g pora
- sól i pieprz
- 4 łyżki drobno pokrojonej pietruszki
1 Mięso umyć, pokroić w centymetrową kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, włożyć kawałki mięsa i podsmażyć na złoty kolor. Następnie zalać 3/4 l gorącej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu.
Obraną cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć i pokroić na centymetrowe krążki. Warzywa dodać do zupy i gotować.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem posypać drobno pokrojoną pietruszką.
Znalezione na przepisy.net
