Składniki:
Długa ciabatta
Sałata lodowa
Ogórek
Pomidor
Pierś z kurczaka
Ser żółty
Przyprawa 5 smaków
Miód
Musztarda
Pieprz
Sól
Zaczynamy od tego, że myjemy i oprawiamy kurczaczka.
Następnie dodajemy odrobinę soli i przyprawę i masujemy.
Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 15 min.
Po
tym czasie sprawdzamy, czy najgrubszy kawałek już się zrobił i
ewentualnie jeszcze kilka minut pieczemy, wyjmując uprzednio mniejsze
kawałki z piekarnika.
Musztardę mieszamy z miodem w proporcji 1:1.
Jeżeli miód wam skrystalizował, możecie go podgrzać przez kilka sekund w mikrofali.
Przekrawamy ciabattę wzdłuż i smarujemy sosem.
Na jedną połówkę kładziemy ser żółty i zapiekamy w piekarniku kilka minut.
Po upieczeniu kładziemy na ciabattę porwaną sałatę, plasterki piersi z kurczaka, pomidora i ogórka...