piątek

Kanapki


 


 
Składniki:
Długa ciabatta
Sałata lodowa
Ogórek
Pomidor
Pierś z kurczaka
Ser żółty
Przyprawa 5 smaków
Miód
Musztarda
Pieprz
Sól


Zaczynamy od tego, że myjemy i oprawiamy kurczaczka.
Następnie dodajemy odrobinę soli i przyprawę i masujemy.
Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 15 min.
Po tym czasie sprawdzamy, czy najgrubszy kawałek już się zrobił i ewentualnie jeszcze kilka minut pieczemy, wyjmując uprzednio mniejsze kawałki z piekarnika.

Musztardę mieszamy z miodem w proporcji 1:1.
Jeżeli miód wam skrystalizował, możecie go podgrzać przez kilka sekund w mikrofali.

Przekrawamy ciabattę wzdłuż i smarujemy sosem.
Na jedną połówkę kładziemy ser żółty i zapiekamy w piekarniku kilka minut.

Po upieczeniu kładziemy na ciabattę porwaną sałatę, plasterki piersi z kurczaka, pomidora i ogórka...