Składniki :
375 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
1 duża posiekana cebula
2 łyżki zielonej pietruszki
1 małe jabłko utarte na jarzynowej tarce
45 g bułki tartej
1 pokruszona kostka bulionu z kurczaka (nie używam, zamieniłam na sól i pieprz)
60 g cebulowych i serowych chipsów drobno pokruszonych (użyłam samej bułki)
Dodatkowo: 60 g bułki tartej do panierowania
Przygotowanie :
1. Mielimy razem kurczaka, cebulę, pietruszkę, jabłko, bułkę tartą i kostkę.
2. Powstałą masę rozpłaszczamy i wycinamy z niej dowolne kształty używając do tego foremek do ciastek.
3. Mieszamy razem pokruszone chipsy i bułkę tartą. Panierujemy w nich kawałki kurczaka.
4. Rozgrzewamy olej na patelni, smażymy około 6 minut z obu stron na złoto.
addiopomidory.blogspot.com