Porcja na 4 kieliszki
Składniki:
600 g dojrzałych truskawek
120 ml tequili
180 ml wyciśniętego soku z cytryny
60 ml triple sec (Cointreau lub Grand Marnier)
60 ml syropu z trzciny cukrowej
4 łyżki kruszonego lodu
Przygotowanie:
Zmiksować razem wszystkie składniki. Podawać w zmrożonych, koktajlowych kieliszkach, których brzegi można udekorować cukrem.
Jeśli koktajl jest za mocny, można go rozcieńczyć gazowaną wodą mineralną. Gdyby przypadkiem zabrakło Wam tequili, można bez problemu zastąpić ją białym rumem. Koktajl nic na tej zamianie nie traci, choć trudno go wtedy nazwać tequilą strawberry :)
Składniki:
600 g dojrzałych truskawek
120 ml tequili
180 ml wyciśniętego soku z cytryny
60 ml triple sec (Cointreau lub Grand Marnier)
60 ml syropu z trzciny cukrowej
4 łyżki kruszonego lodu
Przygotowanie:
Zmiksować razem wszystkie składniki. Podawać w zmrożonych, koktajlowych kieliszkach, których brzegi można udekorować cukrem.
Jeśli koktajl jest za mocny, można go rozcieńczyć gazowaną wodą mineralną. Gdyby przypadkiem zabrakło Wam tequili, można bez problemu zastąpić ją białym rumem. Koktajl nic na tej zamianie nie traci, choć trudno go wtedy nazwać tequilą strawberry :)