środa

Miniserniczki z adwokatem i czekoladą


































Składniki :
Na 15 sztuk

120 g ciastek digestive z czekoladą
40 g masła
450 g twarogu sernikowego
2 małe jajka
130 g cukru
4 czubate łyżki adwokata
3 płaskie łyżki mąki tortowej
60 g chipsów czekoladowych

Przygotowanie:
1.       Ciastka kruszymy, miksujemy z roztopionym wcześniej masłem.
2.      Pokruszone ciastka wykładamy na spód każdej foremki, mniej więcej do 1/3 wysokości, dociskamy, wstawiamy do lodówki.
3.      Wszystkie pozostałe składniki oprócz chipsów czekoladowych miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i mieszamy.
4.      Gotową masę wylewamy do foremek, pozostawiając mały zapas – lekko urosną.
5.      Pieczemy przez 15 minut, w temperaturze 170°C.
6.      Studzimy, odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy posypane wiórkami czekoladowymi.

addiopomidory.blogspot.com