Składniki :
Na 15 sztuk
120 g ciastek digestive z czekoladą
40 g masła
450 g twarogu sernikowego
2 małe jajka
130 g cukru
4 czubate łyżki adwokata
3 płaskie łyżki mąki tortowej
60 g chipsów czekoladowych
Przygotowanie:
1. Ciastka kruszymy, miksujemy z roztopionym wcześniej masłem.
2. Pokruszone ciastka wykładamy na spód każdej foremki, mniej więcej do 1/3 wysokości, dociskamy, wstawiamy do lodówki.
3. Wszystkie
pozostałe składniki oprócz chipsów czekoladowych miksujemy na gładką
masę. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i mieszamy.
4. Gotową masę wylewamy do foremek, pozostawiając mały zapas – lekko urosną.
5. Pieczemy przez 15 minut, w temperaturze 170°C.
6. Studzimy, odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy posypane wiórkami czekoladowymi.
addiopomidory.blogspot.com