Składniki dla 4 osób:
200 g gęstej śmietany
4 łyżki posiekanego koperku
4 plastry wędzonego łososia
2 łyżki oliwy z oliwek
Na gofry:
400 g obranych ziemniaków
2 całe jajka
1 żółtko
sól i pieprz
200 g gęstej śmietany
4 łyżki posiekanego koperku
4 plastry wędzonego łososia
2 łyżki oliwy z oliwek
Na gofry:
400 g obranych ziemniaków
2 całe jajka
1 żółtko
sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Ucieramy ziemniaki na średniej tarce. Odciskamy z nich sok.
2. W misce mieszamy je z połową śmietany, jajkami, doprawiamy, odstawiamy do lodówki.
3. Mieszamy resztę śmietany z koperkiem, lekko doprawiamy.
4. Nagrzewamy gofrownicę. Smarujemy oliwą, pieczemy gofry (z podanych proporcji wyjdą 4 sztuki)
5. Studzimy, smarujemy śmietaną i obkładamy łososiem.
1. Ucieramy ziemniaki na średniej tarce. Odciskamy z nich sok.
2. W misce mieszamy je z połową śmietany, jajkami, doprawiamy, odstawiamy do lodówki.
3. Mieszamy resztę śmietany z koperkiem, lekko doprawiamy.
4. Nagrzewamy gofrownicę. Smarujemy oliwą, pieczemy gofry (z podanych proporcji wyjdą 4 sztuki)
5. Studzimy, smarujemy śmietaną i obkładamy łososiem.